Cestujte s jazyky mnohem levněji !!!

Určitě byste rádi ušetřili za cestování nějaké ty peníze, viďte? Kdo také ne! Nyní vám prozradím, jak můžete díky kvalitním jazykovým znalostem ušetřit za dovolenou až desítky tisíc korun. Nevěříte, že to jde? Ale to víte, že ano! Čtěte dál a hned to zjistíte...

Kdo by v dnešní době nechtěl ušetřit nějakou tu korunu, a to nejenom na cestách. Já vám nyní prozradím, jak vám jazykové znalosti dokáží ušetřit až desítky tisíc korun a vsadím se, že půjdete doslova do kolen až zjistíte, kolik přeplácíte cestovním kancelářím. Nelze se pak divit, že spousta lidí má hluboko do kapsy nebo si dovolenou prostě dovolit nemůžou. Tomu je nyní konec! 

Neplaťte cestovkám nic navíc a užijte si luxusní dovolenou za dobré peníze, jen se nezapomínejte učit jazyky! 

Pořád říkám, že jazyky vám nepřinášejí jenom nová slova, ale i nový svět, a věřte, že to platí dvojnásob! Ano, budete mi sice tvrdit, že studium jazyků něco stojí, a že je vlastně jedno, jestli ty peníze dáte cestovce ( mnohdy to bude o více jak 10 000 Kč více, což vy ovšem netušíte! ) nebo jazykovce, takže se může stát, že se rozhodnete je dát cestovce. Ano, je to vaše volba, ovšem pozor! Pokud se rozhodnete dát peníze cestovce, živíte tím někoho jiného a stejně tak i do někoho jiného investujete, a ten někdo pro vás nemusí udělat vůbec nic! Ve finále tak ty peníze vyhodíte oknem a žádný další užitek navíc z toho nemáte. 

Ovšem, když se rozhodnete zaplatit si jazykový kurz, např. angličtiny, kterou uplatníte prakticky kdekoli a kdykoli, bez ohledu na cílovou destinaci, tak investujete pouze do sebe a nikoho jiného! Zdokonalujete tak své znalosti, které nemusíte využívat pouze na cestách, ale kdo ví, třeba i ve svém zaměstnání nebo si dokonce můžete najít zaměstnání nové a mnohem lepší! Ve finále to znamená, že peníze investujete tak jako tak, akorát studiem jazyků živíte pouze sebe, u cestovek spousta dalších lidí, z nichž žádný užitek mít nebudete. 

Jak lze tedy na cestách na vlastní pěst ušetřit? 

Nutno podotknout, že na to, abyste si vyřídili vše potřebné, tj. zajištění samotného ubytování, letenek, služeb na místě atd., vám postačí pouze základní znalost daného jazyka, čili rozhodně není nutné studovat několik let, abyste si mohli sami zajistit dovolenou. Toto se dá zvládnout za jedno pololetí nebo za jeden školní rok, v mé jazykové škole k tomu nepotřebujete delší čas - když se budete studiu pravidelně věnovat, vypracovávat domácí přípravu, pak budete mít úspěch zaručen! 

V dnešní době internetu a moderních technologií je toto všechno hračka, protože si vše můžete zařídit v pohodlí svého domova, aniž byste museli někam chodit, ovšem je k tomu nutná znalost jazyka. Jistě mi budete tvrdit, že existují portály typu booking.com aj., které jsou i v české mutaci, ale pozor - finální cena ubytování je mnohem vyšší než když si vše zařídíte sami, protože jakákoli rezervace prostřednictvím různých portálů, znamená poplatky typu provize, daně atd., a kdo myslíte, že je platí? Ano, vy! Jsou totiž zahrnuté v ceně ubytování, aby to vypadalo, že cena je finální a nic dalšího to nestojí. Ale jak říkám, nenechte se klamat, díky těmto portálům se vám peníze doslova kutálí z kapsy, a naprosto zbytečně! 

Brouzdání na výše uvedených portálech rozhodně není na škodu, ba naopak, snadno tam natrefíte na hotel či jiné zařízení, které se vám zalíbí. V tomto bodě by měla vaše spolupráce s portálem skončit a vyhledejte si web daného zařízení prostřednictvím vyhledávače, který vás zavede na webové stránky, kde si provedete rezervaci. Oficiální stránky hotelů a jiných zařízení ovšem bývají v angličtině či jiných jazycích a zde je nutné se dobře orientovat, abyste si vybrali a dostali ve finále to, co skutečně chcete. Ne jenom bezhlavě klikat na termíny, ceny apod. To by se vám mohlo dosti vymstít. Až uvidíte ceník ubytování daného hotelu a porovnáte jej s tím, který má cestovní kancelář nebo jiné portály nabízející ubytování, budete se hodně divit.... 

Nejinak je tomu i u letenek! Zase existuje celá řada různých vyhledávačů v češtině, ale je stejné jako u ubytování - opět platíte celou řadu poplatků, o kterých nemáte ani tušení a opět vám jdou peníze z kapes! Stejně jako v případě ubytování, jděte přímo na stránku vybrané letecké společnosti ( klidně i té, kterou vám původně nabídl letenkový vyhledávač ) a rezervujte si let přímo na jejich webu - opět ušetříte několik tisíc! Ovšem, i zahraniční letecké společnosti mají weby v angličtině či jiných jazycích, takže zase potřebujeme znát cizí jazyk, ale i tady postačí pouze základní znalost! 

Udělejte radost sobě nebo svým blízkým za ušetřené peníze

Já takto cestuji již dost dlouho a ročně dokážu díky uvedenému postupu ušetřit desítky tisíc, které se dají investovat jinam - můžete např. vyrazit na další dovolenou, kterou byste si za normálních okolností nemohli dovolit, vezměte rodinu někam na výlet, kupte si něco hezkého apod. 

Nedávejte tak peníze cestovkám nebo různým portálům a raději investujte do sebe sama, protože to je investice, kterou vám už nikdo a nic nevezme a můžete z ní jenom vytěžit to nejlepší! Je sice pravda, že vyhledáváním všeho zvlášť strávíte dost času, ale za ušetřené peníze to stojí, až uvidíte výsledek, jistě mi dáte za pravdu. Ne nadarmo říkám, že jazyky přináší nejenom nová slova, ale i nový svět, a ten čeká jenom na vás! Tak se nebojte vystoupit ze své komfortní zóny a pusťte se do studia, protože tam, kde vaše komfortní zóna končí, tam začíná pravý život! 

S úctou a přáním hezkého léta a ještě hezčí dovolené

Ing. Zita Lukešová Hlaváčková 
Ředitelka jazykové školy ELITE
 







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu